Friday, July 7, 2017

Khumkin

In maart 2018 is Khumkin met haar ouders naar Chiang Mai gegaan. Op dat moment is de financiele steun door Little Sisters gestopt. 


Khumkin is 8 jaar (2017). Zij is in Myanmar geboren en is Thai Jaai. Ze woont met haar 2 oudere zusjes bij haar grootouders. De ouders van Khumkin wonen en werken in een andere provincie. Het is een zware financiele opgave voor de grootouders om voor 3 opgroeiende meisjes te zorgen.

Khumkin vind het fijn om te sporten en wil graag een muziekinstrument leren bespelen op school.

Khumkin is in Myanmar geboren en heeft geen Thaise ID. Hierdoor kunnen we geen bankrekening voor haar openen. Alle kinderen sparen op school. Eens per week worden alle beetjes op hun bankboekje bijgeschreven. Little Sisters steunt Khumkin vanaf juli 2017 met 400 Thai Baht per maand, dit geld wordt op haar bankboekje op school bijgeschreven. We verwachten dat zij in maart 2023 klaar is met de basis school.

In Maart 2018 hoorden we dat Khumkin bij haar ouders gaat wonen in Chiang Mai. Dat is erg fijn voor haar en haar zusjes. Little Sisters stopt met de financiele steun aan Khumkin. Het is niet mogelijk voor ons om meisjes te volgen die zo ver wonen.


bankboekje van Khumkin

lerares Lynn verteld Khumkin dat zij nu financiele steun krijgt van Little Sisters

No comments: